Ο ήλιος είναι μια τεράστια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Μια πηγή ενέργειας που με τις παρούσες τεχνολογικές εξελίξεις μπορούμε να  εκμεταλλευτούμε σε μεγάλο βαθμό.  Τα οφέλη όσον αφορά το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία είναι τεράστια και αφορούν ολόκληρο το πλανήτη που όλοι μας ζούμε.

Η αγορά της ηλιακής ενέργειας φέρνει νέες επενδυτικές ευκαιρίες όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει.  Η Atrinia A.E.μπορεί να είναι ο αρωγός σας σ' αυτή τη νέα δραστηριότητα είτε θέλετε να την εκμεταλλευτείτε σαν επιχειρηματίες επενδύοντας σε φωτοβολταϊκά πάρκα είτε σαν ιδιώτες με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην οικία σας.

Για τη σύνδεση του Φ/Β συστήματος η ΔΕΗ θα εγκαταστήσει ένα νέο μετρητή για να καταγράφει την παραγόμενη ενέργεια. Όλη η παραγόμενη από το Φ/Β σύστημα ηλεκτρική ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ και πληρώνεστε γι’ αυτή με 55 λεπτά την κιλοβατώρα (0,55 €/kWh για το 2011), τιμή που είναι εγγυημένη για 25 χρόνια. Εσείς συνεχίζετε να αγοράζετε ρεύμα από τη ΔΕΗ και να το πληρώνετε στην τιμή που το πληρώνετε και σήμερα (περίπου 10-12λεπτά την κιλοβατώρα).

Ο πολίτης –επενδυτής δεν θεωρείται επιτηδευματίας, με άλλα λόγια απαλλάσσεται από το άνοιγμα βιβλίων στην εφορία. Όπως αναφέρει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση, “δεν υφίστανται για τον κύριο του Φωτοβολταϊκού συστήματος φορολογικές υποχρεώσεις για τη διάθεση της ενέργειας αυτής στο δίκτυο”. Με άλλα λόγια, τα όποια έσοδα έχετε από την πώληση της ενέργειας δεν φορολογούνται.


Τα φωτοβολταϊκά πάρκα αφορούν φωτοβολταϊκούς σταθμούς από 20 kW έως και μερικά MW, όπου η παραγώμενη ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ.  

Παράλληλα με τον νόμο που ισχύει σήμερα για φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως και 100 kW, πλέον από τις 12 Ιουλίου και μετά τη ψήφιση και τη δημοσίευση του νέου Nόμου για τις Α.Π.Ε (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) η ΔΕΗ δέχεται αιτήσεις και για τη σύνδεση σταθμών άνω των 100 kW. Οι αιτήσεις αφορούν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στοιχείων έως 1000 kW. Οι αιτήσεις αφορούν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σταθμών σε κτίρια ή στέγαστρα και έως 500 kW στο έδαφος.

Δικαίωμα υποβολής έχουν:

Σε κτίρια ή στέγαστρα έως 1 MW
Οι κατα επάγγελμα αγρότες για φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 100 kW σε αγροτεμάχιο ιδιοκησίας τους
Σε γήπεδα έως 500 kW

Με το νέο νόμο η διαδικασία αδειοδότησης γίνετε ευκολότερη καθώς μειώνετε η γραφειοκρατία. Πιο συγκεκριμένα για έργα έως 1000 kW δεν απαιτείτε αίτηση στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και για έργα ανεξαρτήτως ισχύος σε κτίρια και σε οικόπεδα έως 500 kW δεν απαιτούνται αίτηση στη ΡΑΕ και στην ΕΠΟ (Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων).

Η επένδυση σε μία εγκατάσταση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και πιο συγκεκριμένα σε δημιουργία φωτοβολταϊκου σταθμού είναι η πλέον σίγουρη, καθώς πρόκειται για μια από τις πλέον ασφαλέστερες επενδυτικές κινήσεις καθώς εξασφαλίζουν σταθερό συμβόλαιο για 20 χρόνια το οποίο είναι ανεξάρτητο από τιε οικονομικές διακυμάνσεις της χώρας.

www.atrinia.gr - Καννελοπούλου 64, Τ.Κ. 26442, Πάτρα. - Τηλ. Κέντρο: +30 2610 456.103  Fax: +30 2610 450.045  E-mail: info(at)atrinia.gr  |  Created by NetPixel